InDiat - Shilajit rendelése

Caralluma Fimbriata - Biotin

Caralluma fimbriata - InDiat kapszula

Ez a növény Ázsiából származik, Indiában már évszázadok óta fogyasztják nyersen fűszerekkel vagy savanyúságként az éhség és az étvágy csillapítására, valamint az állóképesség növelésére is használják. A Caralluma égeti a zsírt és a kalóriákat, azáltal, hogy gátolja a zsír építésében részt vevő enzimeket, és serkenti a már lerakódott zsírsejtek elégetését is. Egy 2010-es tanulmányban mutatták ki, hogy kivonata erős érelmeszesedést gátló hatással is bír, ugyanis segít megakadályozni a lipidek felhalmozódását az aortákban, ez összefügg a Caralluma-kivonat antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásával is. A vércukorszintet is csökkentheti.

Indiai lány

Több módon is hatással lehet szervezetünkre: egyrészt gátolja a zsírsejtek növekedését és differenciálódását, másrészt csökkenti az ún. ghrelin nevű éhséghormon szintézisét a gyomorban. Ez a hormon felelős többek között az éhségérzet kialakulásáért. A zsírszövet az ún. leptin nevű hormont is termeli, mely a jóllakottság érzését továbbítja az agyba (a hipotalamuszba). Annak ellenére, hogy az elhízottsággal párhuzamosan magas leptinszint figyelhető meg a szervezetben, ez pedig nem társul étvágycsökkenéssel, amiből arra lehet következtetni, hogy az elhízás leptin-rezisztenciát vagy érzéketlenséget okoz. A klinikai vizsgálatokban a Caralluma csökkentette a vér leptin koncentrációját, sőt a leptin-rezisztenciát is megszüntette.

Biotin

Más néven B7-vitamin, vagy H-vitamin, az anyagcserében részt vevő különböző enzimek alkotórészeként játszik fontos szerepet. Molekulája ként tartalmaz. Nélkülözhetetlen a cukor felhasználásában, a fehérje-anyagcserében, a szénhidrát-anyagcserében, az aminosav anyagcserében és a koleszterin anyagcserében. Megőrzi a bőr, a körmök és a haj egészségét, épségét.

Hiánya esetén a bőr és az ajkak gyulladása, ekcéma, a szőrzet kihullása figyelmeztet, illetve megfigyelhető a nemi vágy csökkenése, továbbá az általános lehangoltság, nagyfokú kimerültség, étvágytalanság, vérszegénység, koleszterinszint emelkedés. Vízben oldódó vitamin, így nem lehet túladagolni. A bélflórával képes előállítani a szervezet is, így jelentős bevitelre nincs szükség.

A máj, a vese, a tojássárgája, az élesztő, a karfiol, a dió- és mogyorófélék fogyasztása ajánlott. A gyümölcsökben és a húsfélékben is minimális mennyiségben fordul elő biotin, a gabonafélékben pedig kötött formában van jelen.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!